Deltidsarbeid Kontra Fulltidsarbeid

Med måten arbeidsmarkedet har sett ut de siste årene, har mange hatt problemer med å få stillinger. Når du søker på en jobb, vil du at CV-en skal være på toppen av bunken. Denne veiledningen vil vise deg hakke for å skrive en CV som ikke vil ende opp i søppelhaugen.

Hvis du ikke finner arbeid, må du kanskje justere jobbsøkestrategien din. Selv om mange steder ikke ansetter, ikke bli motløs. Prøv forskjellige ting og søk på ulike steder for å finne en jobb.

På en hvilken som helst ny jobb bør du lære så mye som mulig om alt. Dette betyr også å lære om andre avdelinger som ikke er ditt ansvar. Dette vil gjøre deg til en disponibel ressurs i selskapet som vil beskytte jobben din i perioder med permitteringer og/ eller reduserte timer.

I stedet for å akseptere at du ikke har det som trengs for å lande en bestemt jobb, spør deg selv hva du kan gjøre for å bli en bedre kandidat. Hvis du for eksempel mangler erfaring med et bestemt program som vanligvis brukes i det valgte feltet, kan du se etter opplæring på nettet og veiledningsbøker. MIT og andre prestisjetunge universiteter tilbyr en rekke gratis, ikke-kreditt online kurs. Emner spenner fra markedsføringsforskning til XHTML, og å fullføre programmene viser din vilje til å gå den ekstra milen.

Ta opp dine kvalifikasjoner for en bestemt jobb i et følgebrev. Anta for eksempel at oppføringen sier at den ideelle kandidaten har erfaring med å administrere andre. Kort påpeke tidligere stillinger og prosjekter som viste dine lederegenskaper. Når du har kompilert følgebrevet, tar du deg god tid til å redigere det. Du vil at det skal være veldig tiltalende, samtidig som det forblir kort og til poenget.

Når du har vært på intervjuet, må du sørge for at du følger opp statusen. Dette betyr at du bør sende e-post til selskapet og spørre om det er tatt en beslutning om ansettelsen din eller ikke. Dette viser at du er vedvarende, noe som er en kvalitet som bedrifter elsker i ansatte.

Det er avgjørende at du gjør en innsats for å kondinuelt oppgradere dine jobbferdigheter. Næringslivet er for alltid i en tilstand av flux, og ny teknologi nødvendiggjør nye ferdighetssett. For å holde deg relevant, må du holde tritt med disse endringene. Ta nyttige klasser og til og med seminarer hvis du kan. Jo mer kunnskap du har, jo mer salgbar du kommer til å være til arbeidsgivere.

Ta med et følgebrev når du søker på jobber. Dette bør inneholde litt informasjon om deg selv og hvorfor du er egnet for stillingen. Følgebrev gjør ting mer personlig for jobben du søker på, og skiller deg fra resten av pakken som bare inkluderer CV-er.

Det er vanskelig å opprette en CV som skiller deg fra alle de andre kandidatene. Det er derfor det er viktig at du tar alle rådene her i betraktning. Det er ingen grunn til at du ikke skal være den første i køen når det er tid for intervjuer.